تخلیه الکتریسیته ساکن (ESD)

تخلیه الکتریسیته ساکن (ESD)
5 (100%) 2 votes

تخلیه الکتریسیته ساکن (ESD)

یکی از معیارهایی که باید به عنوان یک طراح سخت افزار، همیشه در نظر داشته باشید، اضافه کردن مدارهایی محافظ در برابر تخلیه الکتریسته ساکن یا Electrostatic Discharge  هست که به اختصار به آن ESD می‌گویند.

منابع تخلیه الکتریسته ساکن می‌تواند متفاوت باشند، مثلا با راه رفتن روی فرش یا نشستن روی صندلی پلاستیکی با بعضی از لباس‌ها در بدن الکتریسته ساکن ذخیره می‌شود که می‌تواند در تماس با بخش‌های فلزی منجر به ایجاد ESD  با ولتاژهای بسیار بالا در حد چند کیلو ولت شود! به همین خاطر در قسمت مونتاژ دستگاه‌های الکترونیک، اکثرا به تکنسین های مونتاژ تجهیزی به عنوان دسبتد ESD یا دستبد تخلیه الکتریسته ساکن متصل است که از انباشته شدن بارهای الکتریکی در بدن جلوگیری می‌کند.

علاوه بر بدن انسان، در صنعت هم منابع مختلفی وجود دارند که می‌توانند منجر به تخلیه الکتریسته ساکن در ولتاژهای بسیار بالاتر از محدوده تولیدی بدن انسان شوند. به همین خاطر یک طراح سخت افزار باید با این مبحث و روش تست آن به صورت استاندارد آشنا شود.

در دوره آموزش بنیادی ARM با میکروکنترلرهای STM32 در بخش اول که به صورت آنلاین منتشر شده است، محافظت در برابر ESD و استانداردهای آن و همچنین روش تست آن به صورت کاربردی توضیح داده شده است که در ادامه قسمتی از آنرا که مربوط به معرفی ESD یا تخلیه الکتروستاتیکی هست آورده شده است.

در این ویدئو خواهید دید که چرا یک برد آموزشی خوب، لزوما نمی‌تواند در کاربردهای صنعتی استفاده شود!

این آموزش فوق العاده از سایت TeachTechs.ir (تیچ تکس) را به هیچ عنوان از دست ندهید!

 

این ویدئو بخشی از آموزش بنیادی ARM با میکروکنترلرهای STM32 است، برای اطلاعات بیشتر می‌توانید به لینک زیر مراجعه کنید

معرفی دوره

درباره‌ی سید پیمان ذوالنوری

پس از بازدید از نمایشگاه تولیدات داخلی و دیدن نقطه ضعف‌ها تصمیم گرفتم پایگاهی آموزشی بسازم تا با هم خلا استفاده از تکنولوژی‌های پیشرفته را در تولیدات داخلی از بین ببریم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

طراحی سایت
با سلام لطفا تا اطلاع ثانویه فقط و فقط از طریق تلگرام با مجموعه در تماس باشید