۵ گام برای راه اندازی پردازنده‌ها

۵ گام برای راه اندازی پردازنده‌ها
۵ (۱۰۰%) ۶ votes

۵ گام برای راه اندازی پردازنده‌ها

راه‌اندازی پردازنده‌ها

برای راه‌اندازی هر پردازنده‌ای که شامل یکی از خانواده‌های میکروکنترلرهای ۸ بیتی (مثل AVR-PIC- STM8)، میکروکنترلرهای ۱۶ بیتی (مثل ATxMega , dsPIC)، میکروکنترلرهای ۳۲ بیتی( مثل میکروکنترلرهای ARM)، FPAGها و DSPها باشد حداقل ۵ گام اصلی وجود دارد که باید آنها را طی کرد تا بتوان پردازنده مورد نظر را راه‌اندازی کرد. به طورکلی این ۵ گام عبارتند از:

انتخاب نوع پردازنده

این گام با توجه به نیاز شما برآورده می­شود، هر چقدر توان پردازشی بالایی مدنظر داشته باشید باید پردازنده‌ی پرقدرت‌تری را انتخاب کنید. البته فاکتورها و معیارهای مهمی در این انتخاب دخیل هستند که در آموزشی جداگانه راجب آنها بحث می‌شود.

طراحی سخت افزار

بعد از انتخاب نوع پردازنده باید حداقل مدارت لازم برای راه‌اندازی آن طراحی شوند. این مدارت در کلیپ آموزشی توضیح داده شده است.

نوع زبان برنامه نویسی

با توجه به اینکه در کدام زبان برنامه‌نویسی مهارت دارید، یک زبان برای نوشتن برنامه انتخاب کنید. دقت کنید اگه تا حالا با هیچ زبانی برنامه نویسی نکردید، پیشنهاد من استفاده از زبان برنامه نویسی C هست که بهینه‌ترین زبان برای کار با پردازنده‌هاست.

نوع محیط توسعه IDE

با توجه به نوع پردازنده و نوع زبان برنامه نویسی که انتخاب کردید، باید محیط توسعه آنرا انتخاب کنید. یک محیط توسعه مشتمل بر ۳ قابلیت برای داشتن ویرایشگر کُد، کمپایلر و محیطی برای خطایابی و شبیه سازی است.

انتخاب روش انتقال برنامه به پردازنده

تا این مرحله پردازنده و سخت افزار مناسب برای آن، نوع زبان برنامه­‌نویسی و نوع IDE را انتخاب کردید. حالا نوبت انتقال برنامه نوشته شده به پردازنده است که این کار توسط ابزارهای خاصی انجام می­‌شوند.

در ادامه تمامی مراحل بالا به صورت کاملتر و گویاتر در ویدئو آموزشی زیر بیان شده است. همچنین در ادامه این صفحه گام­‌های مربوط برای راه اندازی هر پردازنده (بعد از تکمیل نوشته) قرار داده می­‌شود.

این آموزش فوق العاده از سایت TeachTechs.ir (تیچ تکس)  را به هیچ عنوان از دست ندهید

 

با اشتراک این آموزش در شبکه‌های اجتماعی خود، به ما در ادامه تولید این آموزش‌ها کمک کنید.

منتظر نظرات شما هستم

پنج گام تا راه‌اندازی پردازنده‌های ARM

پردازنده­‌های ARM  در نسخه­‌ها و معماری‌های مختلفی با توجه به نوع کاربرد طراحی شده‌اند. از جدید­‌ترین معماری‌های آنها، می‌توان به سه دسته CORTEX-A, CORTEX-R and CORTEX-M اشاره کرد. که هر کدام از آنها نیز در ورژن یا نسخه‌های مختلف ارائه شده‌اند.

سری CORTEX-A  برای کاربرد­های اپلیکیشن که نیاز به راندمان بالا و استفاده از سیستم عامل را دارند طراحی شده‌اند به عنوان مثال پردازنده‌های موجود در تلفن‌های همراه، و مادربردهای مبتنی بر ARM مانند Raspberry PI از این سری هستند.

سری CORTEX-R  برای کاربردهای Real Time و بلادرنگ ساخته شده‌اند که یکی از ویژگی‌های این نوع پردازنده‌ها داشتن زمان‌های deterministic یا قطعی در پاسخ به رویدادی خاص است. از کاربردهای این گونه پردازنده استفاده از آنها در Hard Disk رایانه و سیستم ترمز ABS خودرو است. فرکانس کاری این پردازنده‌ها در بعضی از ورژن‌ها تا ۱GHz هم می‌رسد!

CORTEX-M جزء پردازنده­های طراحی شده برای میکروکنترلرهاست. که با توجه به آن، کمپانی‌های مختلفی از این پردازنده استفاده کرده‌اند و با اضافه کردن واحدهای جانبی به پردازنده، یک میکروکنترلر ساخته‌اند. به طور کلی می­‌توان گفت که تمامی میکروکنترلرها که از این نوع پردازنده استفاده می­‌کنند فقط در واحد­های جانبی با هم فرق دارند ولی هسته‌‌ی همه آنها یکسان است.

از معروف‌ترین کمپانی‌های تولید کننده این نوع دسته می­توان به Microchip (که شرکت اتمل را خریده است)، ST Electronics، Texas Instruments و Philips اشاره کرد.

بنابراین این آموزش را بر مبنای میکروکنترلرهای پردازنده  Cortex-M3 در نظر میگیریم و سعی می‌کنیم از هر شرکت حداقل یک نمونه سخت افزار و یک نمونه IDE مخصوص به آن را ذکر کنیم.

دانلود ادامه کامل مقاله ۵ گام برای راه اندازی پردازنده‌های ARM

دانلود ( ۵ گام برای راه اندازی پردازنده‌های ARM)

درباره‌ی سید پیمان ذوالنوری

پس از بازدید از نمایشگاه تولیدات داخلی و دیدن نقطه ضعف‌ها تصمیم گرفتم پایگاهی آموزشی بسازم تا با هم خلا استفاده از تکنولوژی‌های پیشرفته را در تولیدات داخلی از بین ببریم

یک نظر

  1. ariya1365376754

    سلام

    متشکر

    مطالب عالیه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

طراحی سایت
با سلام لطفا تا اطلاع ثانویه فقط و فقط از طریق تلگرام با مجموعه در تماس باشید